Monday, 30 October 2017

PAS tak letak harapan tinggi pada calon

Admin inteleaks     Monday, 30 October 2017     02:17     No comments
Oleh Muhammad Zulsyamini Sufian Suri
Gambar Muhammad Zulsyamini Sufian Suri

Naib Presiden PAS, Idris Ahmad (dua dari kiri) bersama pimpinan PAS di peringkat negeri Perak ketika melafazkan ikrar selepas merasmikan penutupan Ijtimak Pilihanraya PAS Perak 2.0 di sini, kelmarinKUALA KANGSAR: PAS tidak meletakkan harapan tinggi kepada calon yang diletakkan parti itu berbanding  mengharapkan kebersamaan jentera dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU 14)  nanti.

Naib Presiden PAS, Idris Ahmad, berkata kekuatan dan kebersamaan jentera sama ada sebelum mahupun sesudah pilihanraya merupakan kunci utama kemenangan biarpun menyedari kelemahan yang terdapat pada calon terbabit.

“Faktor calon menyumbang sedikit sangat (kepada kemenangan), (sebaliknya) kebersamaan dan ukhwah sesama jentera yang paling penting memandangkan pemimpin di peringkat atasan tidak bermakna tanpa kerja keras ahli bawahan dan jenteranya.

“Ahli PAS juga harus terima kenyataan atas prinsip dengar dan patuh terhadap keputusan pimpinan teratas yang meletakkan calon biarpun mungkin calon berkenaan payah untuk mereka terima,” katanya di hadapan 5,000 hadirin dalam ucapan penutup Ijtimak Pilihanraya PAS Perak 2.0 di sini, kelmarin.

Turut hadir  dan Pesuruhjaya PAS negeri, Razman Zakaria dan Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS negeri, Mustafa Abdul Wahab.

Katanya lagi, PAS yakin mampu memerintah Perak dengan baik berbanding Kelantan biarpun dianggap miskin berikutan kekayaan sumber asli di negeri ini melebihi di Kelantan.

“Walaupun bajet tahunan kerajaan negeri Kelantan hanya sekitar RM600 juta, namun PAS Kelantan dapat bertahan sejak 27 tahun lalu memandangkan tumpuan lebih banyak diberi kepada usaha membangunkan modal insan.

“Justeru dengan kekayaan hasil bumi di Perak seperti bijih timah, dan balak, kita yakin mampu mentadbir negeri ini dengan lebih baik, tamabahan pula banyak idea dari kerajaan Kelantan seperti penerapan Tahfiz Model Ulul Albab (TMUA) kepada yang ditiru oleh kerajaan pusat yang menyerupai Maahad Tahfiz Sains (MTS) di Kelantan ,” katanya.

<iframe src="http://blogger.orangperak.com?bota" style="border:none;width:100%;height:320px" scrolling="no"></iframe>

0 comments :

TULAR

PARUH PENGARANG

Pergi Ke Peta Laman

TEST

Like Us

Powered by Blogger.
AGAMA

Followers

DIARY MEMORY

PAPARAN Lebih Banyak » PENDAPAT
PAPARAN Lebih Banyak » DIARI

Company

BERITA

Legal Stuff

PARUH PENGARANG

FAQ's

Blogroll

© 2016 Inteleaks. Dirangka oleh Zulsyamini. Powered by Blogger.