Saturday, 14 February 2015

MENGENAI KAMI

Muhammad Zulsyamini     Saturday, 14 February 2015     07:10     No comments
Muhammad Zulsyamini bin Sufian Suri atau dikenali dengan nama pena atau kuniyahnya, "Abu Afham" merupakan seorang graduan daripada Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam

Penah menjalani latihan industri di Akademi Penulis Sdn. Bhd iaitu anak syarikat kepada FINE Academy, yang bertapak di Wangsa Melawati, Kuala Lumpur, beliau kini berkhidmat sebagai pemberita atau wartawan sambilan (stringer) bagi akhbar Berita Harian serta Harian Metro atau The New Straits Times Press (NSTP) secara amnya.

Mendapat pendidikan pertengahan di SMK Agama Kerian sebelum menyambung pengajiannya di peringkat asasi dalam bidang perundangan, beliau lalu melanjutkan pengajiannya ke ijazah pertama dengan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa (Kewartawanan) dengan Kepujian (Hons.) di UiTM Shah Alam, Selangor.

Berkecimpung dalam dunia penulisan hanya selama hampir dua tahun, beliau lebih banyak menulis mengenai pendapat dan pemikiran peribadinya semata-mata bagi dikongsikan bersama pembaca.

Beliau juga pernah berkhidmat dengan badan bukan kerajaan (NGO) serta sebuah syarikat swasta yang menaungi NGO terbabit yang terletak Bandar Baru Bangi, Selangor sebagai pembantu penyelidik merangkap pambantu awam.

Buat masa ini TAPAK WEB INI DIKENDALIKAN SEPENUHNYA OLEH Muhammad Zulsyamini.

Penulis boleh dihubungi melalui email: inteleaks@gmail.com

Muhammad Zulsyamini @ Abu Afham


0 comments :

TULAR

PARUH PENGARANG

Pergi Ke Peta Laman

TEST

Like Us

Powered by Blogger.
AGAMA

Followers

DIARY MEMORY

PAPARAN Lebih Banyak » PENDAPAT
PAPARAN Lebih Banyak » DIARI

Company

BERITA

Legal Stuff

PARUH PENGARANG

FAQ's

Blogroll

© 2016 Inteleaks. Dirangka oleh Zulsyamini. Powered by Blogger.